ΔΩΡΕΑΝ αποστολή από 400€ - Παράδοση σε 5 εργάσιμες ημέρες - Αλλαγές μέσα σε 14 ημέρες από την παράδοση

Σωστή φροντίδα των προϊόντων από κασμίρ.

Κασμίρ Blog Peter Greša

Τα κασμιρένιο μαλλί, όπως το κάθε μαλλί απαιτεί τακτική φροντίδα. Το κασμίρ είναι πολυτελή πλεκτό ύφασμα με εξαιρετικά αισθητικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά, που φοριέται με πολύ άνεση. Είναι όμως ευαίσθητο όπως κάθε φυσικό ύφασμα και με ακατάλληλη φροντίδα μπορεί να υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά η να καταστραφεί. 

Βασικοί κανόνες για χρήση προϊόντων από κασμίρ.

- Το κασμίρ διατηρεί τις εξαιρετικές του ιδιότητές, με σωστό αερισμό. Φροντίστε να μη φοράτε το πουλόβερ σας δύο συνεχόμενες μέρες, φορέστε το τουλάχιστον κάθε δεύτερη μέρα. Το πουλόβερ θα ξεκουραστεί και θα αεριστεί.

- Μην πλένετε ποτέ το κασμιρένιο πουλόβερ σε θερμοκρασία μεγαλύτερη των 20°C μόνο τότε θα κρατήσει το αρχικό του σχήμα, δε θα μαζέψει, δε θα σβολιάσει. Εάν θα επιλέξετε να πλένετε το πουλόβερ στο πλυντήριο ρούχων, τότε μόνο στο πρόγραμμα για μάλλινα ρούχα με θερμοκρασία 20°C. Αν μπορείτε, προτιμήστε να το πλένετε στο χέρι. Ποτέ μην το στύβετε με τα χέρια, στύψτε το στο αυτόματο πλυντήριο με μάξιμουμ 1.000 στροφές το λεπτό.

- Εμφανίστηκαν στο πουλόβερ σας σβόλοι? Μετά από το δεύτερο η το τρίτο πλύσιμο θα εξαφανιστούν κατά κανόνα εντελώς. Οι σβόλοι εμφανίζονται περισσότερο στα καινούρια πουλόβερ. Οι σβόλοι δεν είναι ελάττωμα, εμφανίζονται σε κάθε προϊόν από φυσικό μαλλί. Για να αφαιρέσετε τους σβόλους, μπορείτε για παράδειγμα να χρησιμοποιήσετε μια μαλακή βούρτσα.

- Το πλυμένο και στυμμένο πουλόβερ, μην το στεγνώνετε ποτέ σε άμεσο ηλιακό φως ή στο στεγνωτήριο. Μπορείτε να προκαλέσετε ανεπανόρθωτες αλλαγές στη δομή του υφάσματος, το πουλόβερ μπορεί να μαζέψει, να χάσει την απαλότητα του και την ομαλότητα του.

- Τα κασμιρένια ενδύματα δε χρειάζονται σιδέρωμα. Δε συνιστούμε να σιδερώνετε ούτε τα δικά μας προϊόντα.  

- Το πιο σημαντικό στο τέλος: για σωστή συντήρηση των προϊόντων από κασμίρ, να ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες που αναγράφονται στην ετικέτα, που αποτελεί μέρος του ενδύματος.