ΔΩΡΕΑΝ αποστολή από 400€ - Παράδοση σε 5 εργάσιμες ημέρες - Αλλαγές μέσα σε 14 ημέρες από την παράδοση

Που κατασκευάζονται τα ενδύματα, τα οποία πουλάμε?

Κασμίρ Blog Peter Greša

Το κασμίρ είναι ακριβό, επιθυμητό και μοντέρνο. Τα πουλόβερ και άλλα είδη ένδυσης από κασμίρ, παράγονται (περισσότερο ή λιγότερο επιτυχημένα) από πολλές εταιρείες σε όλο τον κόσμο. Σε παγκόσμια κλίμακα, περισσότερα ενδύματα από κασμίρ τα παράγει η Κίνα. Στην Ευρώπη, κατασκευάζονται τα περισσότερα προϊόντα από κασμίρ στη Σκωτία και στην Ιταλία. Τα προϊόντα των ευρωπαίων παραγωγών είναι υψηλής ποιότητας αλλά η τιμή τους είναι συνήθως υψηλότερη, από τα ποιοτικά συγκρίσιμα προϊόντα της Ανατολής. Η αιτία είναι οι μεγαλύτερες οικονομικές απαιτήσεις για την εργασία, την ενέργεια και την αποθήκευση. 

Τα περισσότερα προϊόντα από κασμίρ που προσφέρουμε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, κατασκευάζονται στη χώρα με μεγαλύτερη παράδοση σχετικά με το κασμίρ - στο Νεπάλ, που βρίσκεται στους πρόποδες των Ιμαλαίων. Ακριβός εδώ ξεκίνησε ο δρόμος του κασμιριού και των υφαντουργών, που κατέστησαν το παγκόσμιας φήμης κασμίρ, ως ένα από τα πιο ακριβά και συνάμα τα πιο όμορφα φυσικά υφάσματα.  

Η μονάδα παραγωγής όπου κατασκευάζονται τα κασμιρένια ενδύματα που προσφέρουμε στο e-shop μας, βρίσκεται κοντά στο Κατμαντού. Απασχολεί τους ποιο ικανούς υφαντουργούς, οι οποίοι μεταφέρουν στα χειροποίητα κασμιρένια ενδύματα τη δεξιότητα, την τέχνη και την εμπειρία των προγόνων τους, που υφαίνανε με τον ίδιο τρόπο στο βάθος των αιώνων. Τα προϊόντα που θα αγοράσετε από εμάς, δεν κατασκευάζονται με βιομηχανικό τρόπο σε αυτόματες γραμμές παραγωγής (όπως συμβαίνει για παράδειγμα, στη γειτονική Κίνα).