ΔΩΡΕΑΝ αποστολή από 400€ - Παράδοση σε 5 εργάσιμες ημέρες - Αλλαγές μέσα σε 14 ημέρες από την παράδοση

Κασμίρ (ύφασμα) – βασικές πληροφορίες συνοπτικά.

Κασμίρ Blog Peter Greša

Το κασμιρένιο μαλλί είναι ένα από τα ποιο πολυτελή και ακριβά φυσικά νήματα. Χάρη στη χρησιμότητα του και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, ανήκει στα ποιο περιζήτητα πλεκτά υφάσματα. Τα προϊόντα από κασμιρένιο μαλλί είναι πολύ απαλά, μαλακά και ευχάριστα όταν τα φοράμε η τα αγγίζουμε. Τα πουλόβερ από κασμίρ ζεσταίνουν τουλάχιστον μία φορά περισσότερο από τα πουλόβερ με το ίδιο πάχος, φτιαγμένα από μαλλί προβάτου. Το κασμίρ κρατάει εξαιρετικά τη φόρμα του, δεν ξεχειλώνει, δεν ξεθωριάζει, με τη σωστή φροντίδα θα διατηρηθεί για πολλά χρόνια. 

Πώς συλλέγεται το κασμίρ?  

Το κασμιρένιο μαλλί συλλέγεται με το χτένισμα του υποστρώματος (κατώτερη στοιβάδα του τριχωτού) της κατσίκας κασμιριού. Αυτή η εξαιρετικά ανθεκτική φυλή, ζει σε οροπέδια της Κίνας και της Μογγολίας. Το υπόστρωμα του τριχωτού της κατσίκας κασμιριού είναι πυκνό και απαλό, της παρέχει εξαιρετική προστασία σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, που συχνά πέφτουν μέχρι και 40°C υπό το μηδέν. Το ακατέργαστο κασμίρ συλλέγεται με το χτένισμα του υποστρώματος την άνοιξη και το καλοκαίρι, περνάει από μακρά διαδικασία χειροποίητης επεξεργασίας, με αποτέλεσμα το κασμιρένιο νήμα, από το οποίο υφαίνεται το πουλόβερ ή το σάλι, που ονομάζεται πασμίνα (Pashmina). Παρεμπιπτόντως, γνωρίζατε ότι για να κατασκευαστεί πουλόβερ μέτριου μεγέθους, χρειάζεται μαλλί από 3-5 κατσίκες? 

Πώς και με ποια κριτήρια, να επιλέγουμε ενδύματα από κασμίρ? 

Κατά την επιλογή του πουλόβερ ή άλλων προϊόντων από κασμίρ, να προσέξετε εκτός από το χρώμα και το μέγεθος, κυρίως τον αριθμό των στρώσεων (τα λεγόμενα ply) του κασμιρένιου νήματος, από το οποίο υφαίνονται τα ενδύματα. Ακριβώς αυτή η παράμετρος καθορίζει υπό ποιες συνθήκες θα αισθάνεστε καλλίτερα, όταν θα φοράτε το κασμιρένιο σας ένδυμα. Γενικότερα, όσες ποιο πολλές είναι οι στρώσεις, τόσο ποιο ζεστό είναι το ρούχο. Τα ποιο συνηθισμένα είναι τα πουλόβερ με δύο στρώσεις νήματος, τα οποία εκπροσωπεύουν το μεγαλύτερο κομμάτι της προσφοράς μας. Τα κασμιρένια πουλόβερ, γιλέκα, μπλούζες και ζακέτες, φοριούνται όλο το χρόνο και πάντα με πολύ άνεση. Τα ποιο χοντρά είναι τα πουλόβερ με δέκα και δώδεκα στρώσεις, που φοριούνται τις ποιο κρύες εποχές του χρόνου. Και αυτά θα τα βρείτε φυσικά σε εμάς.