ΔΩΡΕΑΝ αποστολή από 400€ - Παράδοση σε 5 εργάσιμες ημέρες - Αλλαγές μέσα σε 14 ημέρες από την παράδοση

Πώς το ακατέργαστο κασμίρ γίνεται πουλόβερ η πασμίνα?

Κασμίρ Blog Peter Greša

Πώς το ακατέργαστο κασμίρ γίνεται ζεστό και απαλό πουλόβερ ή κομψή πασμίνα? Πώς συλλέγεται το κασμίρ?  

Η συλλογή του κασμιρένιου νήματος ξεκινά νωρίς την άνοιξη, όταν οι κατσίκες του κασμιριού ξεκινούν την απαλλαγή από το πλούσιο και μαλακό υπόστρωμα του τριχώματός τους, το οποίο τις προστάτευε από το μεγάλο παγετό στα οροπέδια των Ιμαλάιων. Οι τούφες του μαλλιού συλλέγονται με παραδοσιακό τρόπο, από τις πέτρες και θάμνους όπου οι κατσίκες στην προσπάθεια να απαλλαγούν από το ζεστό τρίχωμά τους, τρίβονται πάνω σε αυτά. Όμως η μεγαλύτερη πηγή συλλογής του κασμιρένιου μαλλιού, είναι οι φάρμες όπου το μαλλί συλλέγεται με χτένισμα.  

Για την παραγωγή του κασμιρένιου νήματος χρησιμοποιείται μόνο το υπόστρωμα, το ανώτερο τμήμα του τριχώματος περιέχει υπερβολικά άκαμπτες ίνες, οι οποίες δεν είναι κατάλληλες για ύφανση ενδυμάτων. Αξίζει να σημειωθεί, ότι από μια κατσίκα λαμβάνονται ετησίως περίπου 150 γραμμάρια κασμιρένιου μαλλιού, παγκόσμια συλλέγονται κάθε χρόνο συνολικά περίπου 15.000 τόνοι. Είναι φανερό, ότι το κασμίρ είναι πράγματι ένα σπάνιο και εκλεκτό φυσικό ύφασμα.

Το ακατέργαστο κασμίρ στη συνέχεια πλένεται, ακολουθεί η διαλογή, κλώθεται το νήμα το οποίο βάφεται και στεγνώνεται. Μετά έρχεται το πιο σημαντικό πράγμα - ύφανση - όπου το τελικό προϊόν αποκτά τις ιδιότητες του, οι οποίες καθορίζονται από το αν η διαδικασία παραγωγής είναι αυτοματοποιημένη, ή αν γίνεται με παραδοσιακό χειροποίητο τρόπο. Τα κασμιρένια προϊόντα που προσφέρουμε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, είναι υφασμένα με το χέρι. Έτσι διατηρούνται όλες οι ιδιότητες του κασμιριού στο ακέραιο.